سالانه میلیونها تن مواد غذایی با توجه به زمان تاریخ انقضا دور انداخته میشوند، اما تاریخ درج شده روی این محصولات یک اقدام محتاطانه محسوب میشود و بسیاری از این مواد غذایی حتی پس از گذشت این تاریخ همچنان قابل استفاده هستند.
محققان دانشگاه تکنولوژی آیندهوون مدار پلاستیکی تبدیل آنالوگ به دیجیتالی توسعه دادهاند که امکان تست سلامت و ماندگاری محصولات غذایی را امکان پذیر میکند.
هزینه ساخت این مدار بسیار پایین بوده و با توجه به کاهش میزان دور ریز محصولات غذایی تاریخ مصرف گذشته، از لحاظ اقتصادی بسیار مقرون به صرفه محسوب میشود.
تولیدکنندگان محصولات غذایی می توانند از مدار حسگر الکترونیک در بسته بندی محصولات خود برای بررسی سطح اسیدیته مواد غذایی استفاده کنند؛ این مدارها توسط اسکنر یا تلفن همراه قابل خواندن بوده و میزان تازگی محصولات را نشان میدهند.
«اگوئین سنتاتوره» از محققان دانشگاه آیندهوون تأکید می کند: مدارهای مجتمع استاندارد سیلیکون (silicon ICs) گرانقیمت هستند و استفاده از یک مدار 10 سنتی در یک بسته چیپس با قیمت یک یورو مقرون به صرفه نیست.
«سنتاتوره» خاطرنشان می کند: به جای استفاده از سیلیکون، دستگاههای الکترونی پلاستیکی توسعه دادهایم که براحتی در بسته بندی پلاستیک مواد غذایی جای میگیرند؛ پلاستیک نیمه هادی براحتی روی تمام سطوح قابل انعطاف قابل چاپ است که هزینه تولید را به کمتر از یک سنت کاهش می دهد.